Section 4 Exam – Malay

Anda perlu menjawab setiap soalan sebelum dibenarkan menjawab soalan yang seterusnya. Sila maklum bahawa anda tidak dibenarkan pergi ke soalan yang terdahulu setelah anda menekan butang “Seterusnya”. Anda juga dinasihatkan untuk sentiasa menekan butang ‘Simpan dan Sambung Kemudian’ ketika mengambil peperiksaan ini.

Jangan menekan butang ‘Kembali’ atau cuba untuk mengaktif semula pelayar internet anda ketika sedang menjalani peperiksaan.

Anda akan dapat melihat keputusan anda sejurus anda habis menjawab bahagian yang berkaitan. Setelah anda habis menjawab semua bahagian peperiksaan ini, anda akan menerima emel yang mengandungi keputusan keseluruhan termasuk ringkasan keputusan penguasaan ‘IAC Mastery’ anda.

Kajian Kes Dua.

Pelanggan anda, Nellie, sedang dalam program pendidikan dewasa untuk melengkapkan Sijil pengajaran beliau. Walaupun pengajaran sentiasa menjadi keghairahannya, dan beliau telah membuat pengorbanan dua tahun lalu untuk berada di program semasa, semalam dia bercakap tentang berhenti. Beliau telah tidak menjaga pemakanan, makan sesuatu yang cepat (walaupun tidak sihat) antara kelas dan banyak minum minuman berkarbonat pada waktu siang. Dia berasa dipaksa untuk berhenti berlari, kerana, berasa terganggu, dia juga tidak mempunyai masa untuk tidur, lebih kurang bersenam. Pada kadar ini, beliau merasakan bahawa komitmen tiga tahun program beliau adalah adalah terlalu banyak, dan bahawa adalah lebih baik beliau berkhidmat  di kedai pasaraya tempatan.

Scroll to Top

IAC Login